04 November 2010

It smells like Fall



A new Friday ritual around our passion for "grown you own produce" 
or at least local, in season and organic. 
Some photos  around what happened 
in our kitchen & little garden 
this week 
a recipe to share.

If you are inspired to do the same, 
please leave me a Love Note 
with a link back to your own *K*itchen *K*orner.


Wishing you a "earthy" week-end!





FESTIVE COOKIES

Children love these colorful and festive holiday cut-out cookies 
that are made from organic ingredients and ready to be decorated.
As every kid, ourslove this tradition associated with the holiday season.

INGREDIENTS

1 cup unsalted butter
1 cup choice of raw sugar
2 eggs
3 teaspoons vanilla
3 cups organic  pastry flour
1/4 teaspoon salt
Cream the butter and in a large mixing bowl. Beat in the eggs one at
a time, then stir in the vanilla. Combine the dry ingredients in a small
bowl, and stir into the butter mixture a bit at time, blending thoroughly as
you go. Pat the dough into a ball, cover, and refrigerate for at least three
hours or overnight.
Lightly flour a cutting board, and roll dough out to about 1/4-inch thick.
Cut out cookies with cookie cutters.
Place cookie on a lightly greased cookie sheet
and bake in a preheated 350 F oven until golden, about 8 minutes.
Makes about 4 dozen cookies.
Decorate with homemade natural icing !
*   *   *
BISCUITS DE FÊTE
Petits biscuits faits a l'emporte-piece pour les Fetes de fin d'annee.
Une fois cuits ils sont prêt à être décorés.
Comme tous les enfants, les notre adore cette tradition associés à la période des Fêtes.


INGRÉDIENTS

1 tasse de beurre non salé1 choix tasse de sucre brut2 oeufs3 cuillères à café de vanille3 tasses de farine à pâtisserie bio1 / 4 c. à thé de sel
Mélangez le beurre et dans un grand bol à mélanger. Incorporer les oeufs un à un moment, puis incorporer la vanille. Mélanger les ingrédients secs dans un petitbol, et incorporer au mélange de beurre un peu à la fois, bien mélanger commevous allez. Mettre la pâte en boule, couvrir et réfrigérer pendant au moins troisheures ou jusqu'au lendemain.
Fariner légèrement une planche à découper, et rouler la pâte à environ 1/4-inch épais.Découper les biscuits avec emporte-pièce.Place les cookies sur une plaque à biscuits légèrement graisséeet faire cuire dans un four préchauffé à 350 F jusqu'à ce que doré, environ 8 minutes.
Donne environ 4 douzaines de biscuits.
Décorez avec glacage maison!


2 comments:

  1. J'aime les enfants!!!

    Concentré - avec d'enthousiasme ...

    Salut!
    *Tasiaa

    ReplyDelete
  2. Dearest sweet lila, it feels like the holiday season there at your lovely home! Such a wonderful wonderful time playing among the falling leaves and baking cookies!! Have a lovely merry happy day and love to you!

    ReplyDelete